Vânzări
Închirieri
Vânzare Casă - Vilă 5+ camere, Central

Casa Rosenauer - monument istoric in centrul Mediasului

490.000 eur
ID 3504723
Case - Vile | 445 m² | 5+ camere
Medias, Sibiu / Central
Zona Central
Număr camere 5+
Suprafața utilă 445 m²
Suprafață teren 266 m²
An finalizare construcție 1900
Stare proprietate Bună
Număr niveluri imobil 2
Număr Băi 3
Mobilat/Utilat Nemobilat
Posibilitate parcare Nu
Utilități Curent,    Apă,    Canalizare,    Gaz,    Încălzire
 Preț negociabil
 Subsol

Vă invitam să descoperiți o oportunitate de investiție într-o clădire unica, cu valoare de monument istoric, situata in Piața Centrala a orașului Mediaș - un veritabil muzeu medieval in aer liber.
Casa Rosenauer, caci despre ea este vorba, a fost construită în jurul anului 1621, în stilul Renașterii Transilvane, numele casei fiind dat de familia care a locuit aici in secolul al XIX-lea.
Dispusa pe o suprafață totala de teren de 266 mp, cu o amprenta la sol de 186 mp si o suprafață construita de 516 mp, clădirea este desfășurată pe 3 nivele, respectiv subsol, parter si etaj. Imobilul a fost complet renovat în perioada 2008-2012, acordându-se o atenție speciala păstrării elementelor originale ale proprietății, beneficiind in același timp de finisaje de calitate si dotări moderne.
Astfel, s-au realizat subzidiri la clădire, au fost schimbate instalațiile sanitare, termice si electrice iar podelele au fost recondiționate. S-au efectuat lucrări de reparații la zidurile interioare si exterioare ale clădirii iar acoperișul a fost refăcut, fiind dotat cu țiglă noua si ferestre tip velux. Pivnița a fost amenajata într-un loc misterios si intim care te invită la un tip special de socializare.
Fațada clădirii, renovata in culori vii, poate reprezenta un indiciu despre eleganta din interior dar, pe de alta parte, ascunde ochiului dimensiunea clădirii care se lasă descoperita doar după ce pășești dincolo de poarta de acces. Casa este martorul tăcut a unei bune părți din istoria orașului prin „ochii” speciali (lucarne) de pe acoperis care aveau rolul de aerisire a podurilor.
Accesul spre ușa de intrare a clădirii se face printr-un gang aflat in curtea interioara a proprietății.
La parter găsim doua camere cu o suprafața totala de peste 50 mp in care este amplasata si centrala termica pe gaz care asigura încălzirea si apa calda menajera in imobil. In una din aceste camere găsim coloane conectate printr-o bolta iar tavanul este prevăzut cu grinzi aparente din lemn.
Tot la parter, cu acces direct din strada se afla un spațiu comercial generos de 55 mp prevăzut cu baie. In aceasta încăperi, tavanul este amenajat cu bolte si arcade impresionante si decorat cu modele misterioase.
Accesul la etajul 1 se face printr-o scara interioara din lemn. Aici găsim 3 camere si un salon impresionant atât prin dimensiune cat si prin eleganta. Cele trei ferestre ale salonului au vedere spre piața centrala iar tavanul păstrează decorul original. Tot la acest nivel se afla si doua bai renovate.
La subsolul clădirii găsim piesa de rezistenta a proprietății, o pivniță generoasa cu un aer aparte, accesul făcându-se printr-un tunel lung, boltit.
Investiția in acest imobil poate creste ca urmare a modernizării centrului istoric al orașului printr-un proiect aprobat in valoare de 10 mil EUR.
Va stăm la dispoziție cu orice informații suplimentare si va invitam sa descoperiți personal farmecul si unicitatea acestei proprietăți.
Mobilierul nu este inclus in pret.

Solicită vizionarea proprietății

Casa Rosenauer - monument istoric in centrul Mediasului

Vizionare
Alege o dată disponibilă:
Luni
29 Aprilie
Marți
30 Aprilie
Miercuri
01 Mai
Joi
02 Mai
Anulează
success
Solicitarea ta a fost trimisă cu succes!
Vei fi contactat de către proprietar în cel mai scurt timp posibil.
  • Staţii de tren Distanţă
  • Mediaș 597 metri
Contactează utilizatorul
Casa Rosenauer - monument istoric in centrul Mediasului
Rares Mitrache Consultant imobiliar Remax One
07xx - AFIŞEAZĂ
ID 3504723
Vrei sa vinzi simplu si rapid?
Termenii și condițiile de pe site au fost actualizate. Detaliile complete sunt disponibile aici