Închiriere

Cazare Residence Central Annapolis 3*, centrul vechi Brasov

40 eur
ID 1152978
Cazare
Brasov, Brasov / 13 Decembrie

Anul 1907, când librarul TEUSCH construia în interiorul zidurilor de aparare ale Brașovului (Kronstadt, Brasso) pe strada Târgul Cailor (actualul Gheorghe Barițiu) într-un autentic stil Art Nouveau (Jugendstil) vila care astăzi se numește Residence Central Annapolis.
Dl. TEUSCH ajutat de fiicele sale - ambele renumite învațătoare în comunitatea Brașovului, dar și de cel mai mare arhitect al vremii, a contribuit la construirea și decorarea acestui imobil în cele mai mici detalii, construcția fiind terminată în anul 1909.
Imobilul a rămas de-a lungul timpului neschimbat , chiar dacă a trecut prin diferite momente istorice : primul război mondial, al doilea, perioada comunismului.
Istoria continuă și astăzi cu 24 de camere reinventate în spiritul epocii de odinioară, având totuși în prim plan confortul oaspeților noștri: telefon în cameră, frigobar, televizor lcd, internet wifi, recepție permanentă, serviciu de spălătorie / călcătorie, seif la recepție și în camere, sală conferințe cu o capacitate de 25 locuri, salon mic dejun.
Astăzi, clădirea păstrează elementele de arhitectură ale perioadei ART NOUVEAU și de asemenea elementele decorative inițiale precum : parchetul fabricat manual din lemn de stejar, sobele făcute manual de cei mai mari producători de sobe ai vremii - fraţii Schmidt, care și-au inscripționat sigla pe fiecare sobă (bruder Schmidt/ testverek Schmidt), mozaicul din băi și de pe culoarele imobilului, uşile fabricate din brad, candelabrele sau lămpile folosite de familia Teusch , obiectele de mobilier sau de decorațiune interioară care au aparținut acestei familii renumite din Brașov.
Pe fațada clădirii se pot observa autenticele elemente Art Nouveau precum decorațiunile în formă de scoică, lotus, grilajele prezentând păsări și de asemenea cele 4 busturi ale membrilor familiei Teusch.
În holul din intrarea în clădire se pot vedea pasaje din istoria Brașovului din perioada Art Noveau (Jugendstil) care confirmă autenticitatea și unicitatea acestei clădiri.

  • Staţii de autobuz Distanţă
  • Staţie autobuz 154 metri
  • Staţie autobuz 359 metri
  • Staţie autobuz 399 metri
  • Staţie autobuz 410 metri
  • Staţii de tren Distanţă
  • Bartolomeu 2.6 kilometri
  • Gara Brașov 3.1 kilometri

Contactează utilizatorul

Cazare Residence Central Annapolis 3*, centrul vechi Brasov
Departament Rezervari Companie
07xx - AFIŞEAZĂ
ID 1152978

Anunțuri similare

Număr de telefon verificat
35 eur Relaxare la munte, apartament nou in regim hotelier Brasov
Cazare
Brasov, BV, 13 Decembrie
ieri, 09:43
Distribuie anunțul Salvează anunțul
350 eur Vila Ambient 5* in regim hotelier, Cristian, Brasov
Cazare
Brasov, BV, 13 Decembrie
25 feb.
Distribuie anunțul Salvează anunțul
Număr de telefon verificat
40 eur Regim hotelier ap cu 2 camere
Apartament  •  integral
Brasov, BV, 13 Decembrie
20 feb.
Distribuie anunțul Salvează anunțul
Număr de telefon verificat
31 eur Garsonieră regim hotelier Coresi
Cazare
Brasov, BV, 13 Decembrie
16 feb.
Distribuie anunțul Salvează anunțul
Vrei sa vinzi simplu si rapid?
Termenii și condițiile de pe site au fost actualizate. Detaliile complete sunt disponibile aici