Vânzare

Casă - Vilă 5 camere, Central

Domeniul Hajas de Vânzare. Conac de Secol XIX Reabilitat...

447.000 eur
ID 2956024
Case - Vile | 140 m² | 5 camere
Abramut, Bihor / Central
Zona

Central

Număr camere

5

Suprafața utilă

140 m²

Suprafață teren
100000 m²
An finalizare construcție
2015
Stare proprietate
Bună
Număr Băi
1
Mobilat/Utilat
Complet
Posibilitate parcare
Nu
Utilități
Curent,    Apă,    Canalizare,    Gaz,    Încălzire
 Preț negociabil

Imaginează-ți că te trezești cu razele calde ale soarelui de dimineață scăldându-ți chipul prin ferestrele dormitorului, iar din natură auzi trilul miilor de păsărele din grădina ta. Sau că îți bei cafeaua pe terasa învăluită în lumina dimineților de vară, alături de năzdrăvanii care-ți zburdă liberi prin iarba proaspătă dimprejur.

Cum îți sună?

Dă-mi voie să-ți prezint Domeniul Hajas.

Situat în Bihor, la o oră de condus de Oradea, pe DN 19B înspre Marghita, în localitatea Abrămuț la numărul 181, te invit să descoperi această oază încărcată de poveste, liniște și pace.

Prima mențiune datează din anul 1899, pe când Contele Zichy Ferenc, la vremea respectivă Ministrul Comerțului în Imperiul Austro-Ungar, îl utiliza drept conac de vânătoare.

Din 2010 proprietari sunt familia Hajas-Schmotzer. Oameni excepționali. Ei s-au străduit să păstreze arhitectura secolului XIX, pe care au completat-o atât de frumos cu elemente de mobilier pe care îl vei descoperi în sufragerie, unde tronează o sobă din teracotă albă - o mică operă de artă -, iar în antecameră a fost păstrat planșeul original.

Suprafața construită a conacului are 288 de metri pătrați. Îți dezvălui că doar la acoperiș s-au folosit peste 40 metri cubi de lemn și 14.500 de țigle tip solzi pe care s-au montat panouri solare. Curentul electric a fost adus de la peste 1 kilometru.

Tâmplăria originală a fost păstrată, iar ferestrele din lemn au fost dotate cu sticlă tip termopan pentru confortul termic atât de necesar în orice anotimp. Pardoseaua a fost turnată în beton, s-a montat scândură, s-a inserat material izolator și s-au aplicat podele din brad scandinav.

În partea de nord a domeniului, în parcul englezesc, găsești arbori de stejar și arțar, dar și arbuști ornamentali de peste 150 de ani, iar în partea de sud te vei bucura de nu mai puțin de 32 de soiuri de trandafiri și multe alte plante perene. Nu-ți mai spun de pergola sub care te vei bucura de băutura ta preferată, la umbră răcoroasă în zilele toride de vară.

Livada din partea de est este bogată în piersici, nectarini, vișini, peri, cireși și alte fructe proaspete pentru tine. Sau pentru o pălincă de neegalat. Pentru asta ai și câțiva cireși sălbatici. Nici nu-ți imaginezi ce licoare iese din cireșele sălbatice. Am gustat-o

Solicită vizionarea proprietății
Vizionare
Alege o dată disponibilă:
Sâmbătă
02 Iulie
Duminică
03 Iulie
Luni
04 Iulie
Marți
05 Iulie
Anulează
success
Solicitarea ta a fost trimisă cu succes!
Vei fi contactat de către proprietar în cel mai scurt timp posibil.

Contactează utilizatorul

Domeniul Hajas de Vânzare. Conac de Secol XIX Reabilitat...
Florin Plesca Consultant imobiliar RE/MAX GOLD, ORADEA
07xx - AFIŞEAZĂ
ID 2956024
Vrei sa vinzi simplu si rapid?
Termenii și condițiile de pe site au fost actualizate. Detaliile complete sunt disponibile aici