Vânzare

5+ camere | 338 m²

Vila Interbelica

Prahova / Ploiesti

309.000 €

Specificații

Număr camere 5+

Suprafața utilă 338 m²

Suprafață teren 710 m²

An finalizare construcție 1920

Stare proprietate Bună

Niveluri imobil 1

Număr Băi 3+

Mobilat și Utilat Parțial

Posibilitate parcare Nu

Preț negociabil Da

Utilități Curent, Apă, Canalizare, Gaz, Încălzire, Climă

Nu include TVA Nu

Ansamblu Rezidențial Nu

Tip tranzacție Vânzare

Tip vânzător Companie

Imobilul supranumit si “Casa cu serpi” (datorita serpilor incolaciti pe coloanele de la intrare) supusa vanzarii se situeaza in Ploiesti, pe strada Arcasi nr.2 intr-o zona foarte buna, linistita, cu constructii tip vila si vecini de calitate. Pozitia este un deosebita avand o deschidere de 45 ml la doua strazi. 

Aceasta este o proprietate speciala,  situata in centrul orasului Ploiesti, zona Centrala, linistita cu deschidere la 2 strazi (46.21ml).
Proprietatea este compusa din 2 corpuri C1 si C2 , compartimentate in 4 apartamente, din care 3 apartamente cu 2 camere si 1 apartament cu 4 camere, fiecare avand intrare separata.
Apartamentele de 2 camere, separat pot genera venituri prin inchiriere de aprox 1000-1500 EUR/luna

Per ansamblu cele 2 corpuri de case C1 si C2 detin compartimentare astfel:
- 6 dormitoare,
- 4 sufragerii,
- 5 bai,
- 4 bucatarii,
- o crama rustica la demisol, si un beci tehnic.
Fiecare apartament are contorizare curent-gaze separat.
Canalizare interioara cu 3 guri de acces/vizitare.

Imobilul este construit in 1920, cu o linie arhitecturala deosebita, camere inalte, spatioase ce confera o eleganta aparte asemenea unei cladiri interbelice aparte, a fost refacuta cu atentie in timpul renovarii in 2006. S-au pastrat cu atentie toate detaliile arhitecturale si de aspect exterior si interior, de la simbolul celor 2 serpi de la intrarea in cladire, la sobele fabuloase si superbe, mobilier boieresc interbelic si alte obiecte din interior de mare valoare!
Ca detaliu , peretii sunt tapetati in nuante deschise, dand camerelor un aer distins si totodata primitor ca in vremurile de altadata cand imobilul era gazda elitei sociale ale vremurilor interbelice.
Meritul conservarii acestui aer aristrocratic al casei fiind in exclusivitate al proprietarilor, mari iubitori de obiecte si mobilier de arta.
La subsol regasim si o frumoasa si cocheta crama, unde se degustau vinuri alese !
Terenul perfect plan ,in suprafata totala de 710 mp are deschidere la 2 strazi, in total 46,21 metrii liniari, pe suprafata lui regasindu-se si o fantana arteziana interbelica veche de la construirea casei, care este functionala!
Pozitionata in centrul orasului Ploiesti, Casa cu Serpi este o proprietate speciala pretabila atat ca investitie (birouri, restaurat, pensiune, clinica medicala, etc), cat si Vila/locuinta privata!

Casa cu Serpi cunoscuta si sub denumirea de Casa Prefectului, este o proprietate cu o arhitectura si istorie aparte, speciala!
Initial a fost construita in anul 1920 de catre Dem Carapancea, seful Politiei la acea vreme. Acesta era un mare iubitor de carte, la randul sau fiind un scriitor amator si pasionat de arte martiale Acesta a avut 6 copii, dintre care amintesc pe unul din ei care a fost unul din aghiotantii regelui Mihai I. Una din fiicele lui a fost Suzana, care s-a casatorit ulterior cu marele arhitect Octav Doicescu, cel care a proiectat Cartierul Primaverii si Opera Romana din Bucuresti, devenind, dupa plecarea la New York cetatean de onoare al acestui oras.

Proprietatea este delimitata cu gard din fier forjat

Locație

Contactează utilizatorul


Anunțurile utilizatorului Flavius Petrache

Vezi toate anunțurile

Anunțuri similare